توضیحات
این قلم به عنوان عیدی گروه مجلات همشهری؛ به خوانندگان مجله الکترونیکی رنگ و تمامی طراحان گرافیک ایران تقدیم شده است. طراحی قلم «زنگار» در مجموعه گروه مجلات همشهری انجام شد. این قلم جدید که جهت استفاده در مجله همشهریایداری و بر اساس ساختار پایه قلم «تیتر» طراحی شده است در تمام نرمافزارهای Windows قابل اجراست. وجود بافتهایی که فضای بصری فرسوده و ناشی از سائیدگی را تداعی میکنند، در طراحی این قلم لحاظ شده است. این قلم با ایجاد تغییرات در فونت پایه و طراحیهای دستی شکل گرفته و سپس در نرمافزارIllustrator در قالب Curve ساخته شده است.
شکل نهایی تمام کاراکترهای حروف و علائم و اعرابها در نرمافزار Fontlab به فرمت TTF درآمده است. جزاء طراحی شده در این قلم بسیار کاملتر از فونت پایه آن است و فواصل بین حروف و خطوط کرسی تا حد زیادی اصلاح شده است. هر کاراکتر در این قلم برای غنای بصری بیشتر، طراحی انحصاری دارد و مثلا حرف «پ» با استفاده از طراحی حرف «ب» ساخته نشده است. نام کامل این قلم که برای استفاده در مجموعه گروه مجلات همشهری طراحی شده Zangar_Hamshahri است. طراح این قلم فارسی معتقد است برای پر کردن فاصله بین فضای متنوع و پر شمار فونتهای لاتین در برابر محدوده کمتعداد قلمهای فارسی قابل استفاده، عزم و خلاقیت ویژهای نیاز است. فراوانی و تنوع فونتهای دستنویس لاتین (Handwriting) و قلمهای تایپی بافتدار، (Typewriter) فضای گرافیک کامپیوتری غربی را به شدت غنی و متنوع ساخته است. در این سو اما یکدستی فضای تایپ فارسی و تکرار نوعی از تایپوگرافی که مبدعان آن را هم به شکوه وا داشته است، تلاش طراحان و سرمایهگذاران فضای گرافیک را جهت ایجاد اتمسفرهای تازه طلب میکند. «روحاله گیتینژاد» طراح این قلم جدید، ناظر هنری مجموعه گروه مجلات همشهری، مدیر هنری و طراح اونیفورم چند مجله از این مجموعه و عضو انجمن صنفی طراحان گرافیک ایران است. وی پیشنهاد در اختیار علاقمندان گذاردن این قلم را به مجموعه ارائه کرد و در پی موافقت با این پیشنهاد هم اکنون این قلم جدید در سال جدید در اختیار طراحان گرافیک ایران قرار میگیرد.

■ آموزش نصب فونت در ویندوز
ابتدا دقت داشته باشید فایل دانلودی را از حالت فشرده خارج کرده باشید.
اگر از ویندوز 7 به بالا استفاده میکنید کافی است که روی فونت و یا فونت ها کلیک راست کنید (فقط فایلهای با فرمت ttf و otf دقت کنید فایل دیگری را انتخاب نکرده باشید) و روی گزینه install کلیک کنید تا فونت ها نصب گردند.
در حالت کلی فونت مورد نظر را در مسیر فونتهای ویندوز کپی نمایید، مسیر پیش فرض: C:\WINDOWS\Fonts
برای آشنایی بیشتر با نحوه استفاده و به کارگیری فونت در پلتفرمهای مختلف بخش راهنمای سایت را مطالعه کنید.
داوود نصیری –
لطفا آدرستون رو برای بنده ارسال کنیندکان هم دارین
سعید انصاری –
از کجا بفهمیم چه فونتی استفاده شده
حسین آشوری –
در کل خوبه کار راه بندازه
جمشید امامی –
فونت حسبی الله نستعلیق
پشتیبان ایران فونت –
سوالات خود را در تلگرام سایت ایران فونت بپرسید @iranfont را در تلگرام سرچ کنید و وارد گروه @fontfaq شوید.
کاوه –
واقعا عالی بود
خدا خیرتون بده